H.M.S. Sovereign of the Seas historiskt skepp

H.M.S. Sovereign of the Seas historiskt skepp

Information om H.M.S. Sovereign of the Seas

Detta är en helt färdigmonterad kopia av H.M.S. Sovereign of the Seas, ett förstklassigt fartyg i den brittiska kungliga flottan under mer än 50 år på 1600-talet. Detta är en ”Exclusive Edition” där modellen har ett unikt serienummer etsat in i skrovet, vilket gör att man kan identifiera produktionsdatum, material som använts och all annan produktionsinformation för en modell.

Hantverksmästare som använder historiska fotografier, ritningar eller originalplaner tillverkar noggrant dessa mycket detaljerade trämodeller från grunden. De är byggda i en exakt skala med högkvalitativt trä som: västerländsk rödceder, rosenträ och mahogny. De är 100% individuellt handbyggda med hjälp av planka-på-ram-konstruktionsmetoden och liknar byggandet av faktiska fartyg. Varje modell tar hundratals timmar att slutföra och måste sen genomgå en krävande kvalitetskontroll innan de lämnar verkstaden.

Denna magnifika Sovereign of the Seas-modell har tre däck och tre rader av våldsamma kanoner på varje sida av skeppet. En unik bogsprötsdesign som består av: mässingsstatyer och tillverkade mässingsprydnader på panelerna. Det främre bogsprötet och de tre stora masterna ansluts säkert med hjälp av avancerad rigg och linor som noggrant knyts och fästs för hand. Varje mast har ett handsytt, hoprullat segel av fint linne. Metallankare och ett träroder är synliga på fram- och baksidan av fartyget. På däcket finns stationerade kanoner, autentiska handbyggda livbåtar med åror och plankor, trähytt och många andra handgjorda ornament. Det finns också ett utsökt detaljerat amiralskvarter i aktern med en vacker handgjord metallykta, fantastiska statyer i metall och många andra spektakulära mässingsprydnader.

Denna modell har som standard en bas i massivt trä och en namnskylt i mässing. Det kommer att bli en perfekt present till hem- eller kontorsinredare, båtentusiaster eller passionerade samlare.

Historia

H.M.S. Sovereign of the Seas, sjösatt 1637, var det mest kraftfullt beväpnade fartyget i världen på sin tid. Det skulle ursprungligen ha 90 kanoner, men kung Charles I insisterade personligen på att det skulle vara ett ”stort skepp” som skulle byggas för den engelska kungliga flottan, så det gick till sjöss med 102 bronskanoner. Fartyget var det mest extravagant dekorerade krigsskeppet i den kungliga flottan, helt utsmyckat från aktern till fören med förgyllda sniderier. Fartyget döptes senare om till Sovereign och sedan Royal Sovereign. Den förstördes av en brand 1697 i Chatham.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *