Bluenose ll Schooner Handgjord båtmodell

Bluenose ll Schooner, handgjord båtmodell

Information om Bluenose ll Schooner

Mått: Längd: 100 tum. Bredd: 15 tum. Höjd: 84 tum.

Hantverksmästare som använder historiska fotografier, ritningar eller originalplaner tillverkar noggrant dessa mycket detaljerade trämodeller från grunden. De är byggda i en exakt skala med högkvalitativt trä som: västerländsk rödceder, rosenträ och mahogny.

De är 100% individuellt handbyggda med hjälp av planka-på-ram-konstruktionsmetoden vilket liknar byggandet av faktiska fartyg. Varje modell tar hundratals timmar att slutföra och måste sen efter det genomgå en krävande kvalitetskontroll innan de lämnar verkstaden.

Bluenose II XXL-utgåvan är vackert målad i en rosenträfärg med ett övre svart skrov. Den har en huvud- och förmast som är målade i gult med var sin bom. Alla segel är noggrant riggade för att utgöra denna magnifika segelbåt.

På däck finns autentiska handbyggda livbåtar med åror och plankor. Bogsprötet går genom relingen och hålls fast i fören genom riggning. Hytter och sällskapsgångar finns på trädäcket. Du hittar metallankare nära relingen på Bluenose. Denna modell är verkligen en anmärkningsvärd representation av Bluenose II.

Denna modell har som standard en bas i massivt trä med en namnskylt i mässing. Masterna och seglen är nedfällda. Monteringen tar cirka 30 minuter eller mer beroende på skicklighet. Det är en perfekt present till hem- eller kontorsinredare, båtentusiaster eller passionerade samlare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *