' Så vaxar du din Barbourjacka - Sealife.se
  • Fri frakt och fri retur i butik
  • Delbetalning
  • Snabba leveranser
 
Priser inkl. moms

Så vaxar du din Barbourjacka

Skötselråd för vaxade jackor(oljerockar)
För att bibehålla slitstyrkan och vattentätheten i plaggen, bör man regelbundet se över sin jacka och vaxa in torra partier eller hela jackan vid slitage.
Denna service kan jämföras med när man byter olja i sin bil. Vaxningens regelbundenhet beror på hur mycket och hur hårt produkten används.

Det är därför svårt att rekommendera en exakt intervall, men vaxar du jackan minst 1 gång om året minimeras risken för slitage.

Vaxad bomull är ett ”levande” material vilket precis som skinn kommer att ändra karaktär med åren, och skapa en unik look.

Att vaxa din Barbourjacka
Borsta bort alla smutsfläckar, en svamp med kallt vatten kan användas.

Värm jackan till ca 70 grader (görs enklast i ett värmeskåp eller bastu) Detta gör att viss lukt försvinner samt att bomullsfibrerna ”öppnar” sig och att vaxet enklare kan appliceras och tränga in i bomullstyget.

Smält vaxet i ett vattenbad på spisen. Arbeta sedan in det flytande varma vaxet med en ren trasa eller svamp. Lagom förbrukning är en burk per jacka/plagg.

När hela jackan är vaxad, poleras den med en ren trasa under hårt tryck så att allt överflödigt vax avlägsnas. Vid ofullständig polering kan jackan ”kladda av sig”

Hos oss hittar du såklart Barbours egna vax som du enkelt kan applicera på vaxade plagg, och får du vax över - spara detta i burken och använd tills nästa gång.

Viktig information
- Ett vaxat plagg från Barbour får aldrig tvättas i maskin.
- Kemtvätt kommer att totalförstöra din jacka.
- Utsätt aldrig din jacka för någon form av kemikalier.

Barbours serviceverkstad
Du kan alltid vända dig till någon av våra Sea Life-butiker när du vill lämna in din Barbour för lagning, rengöring, vaxning samt eventuella ändringar till mycket fördelaktiga priser.

Att kontinuerligt lämna in din Barbour för behandling ger det absolut bästa resultatet då arbetet utförs med specialutrustning och personal utbildad av Barbour i Newcastle UK. Dessutom ger du chansen till att en Barbourjacka kan gå i arv från generation till generation.

Till varumärket>>