HMS Endeavour öppen skeppsmodell i trä

HMS Endeavour, öppen skeppsmodell i trä

Information om HMS Endeavour

För att återskapa det riktiga skeppets skönhet i modellen har det använts det mest exotiska trä som finns, mässingsbeslag av högsta kvalitet som kan gjutas och mer än 200 timmar för att sätta ihop denna magnifika modell. Exempel på träanvändning inkluderar rosenträ, röd cedar och mahogny. Dessa material förvandlas till konstverk av hantverkarnas skickliga händer.

Tittar man närmare kan man se en jämnt slät yta av trä på skrovet. Det gjordes vackrare än de flesta fina möbler. När du tittar genom det öppna skrovet kan du se möbler, målade servicemän, trummor, trapphus samt dörrar som alla är förfärdigade med fina detaljer.

Konsten att arbeta med trä är ganska så imponerande på skrov och däck. Andra magnifika detaljer inkluderar metallskulpturer, mässingskanoner och ankare, livbåtar i trä och skylight… Modellen kommer med den ursprungliga brittiska Royal Navy-flaggan och skeppet vilar på en stadig träbas med en metallnamnskylt. 100% monterad, redo för uppvisning.

Historia

År 1768 satte löjtnant James Cook, i Royal Navy, segel och tog ut HMS Endeavour på en resa av utforskning och vetenskaplig undersökningar. Genom sina resor ansågs Cook vara en av de största upptäcktsresanden i historien. 1770 nådde Cook Nya Zeeland där han reste runt och kartlade de norra och södra öarna innan han fortsatte västerut. I april såg han Australiens östkust och seglade norrut längs kusten innan han ankrade i det han kallade Botany Bay. Han fortsatte sedan norrut till Cape York och vidare till Jakarta och Indonesien. Under en fyra månaders resa längs kusten kartlade Cook kustlinjen från Victoria till Queensland och proklamerade den östra delen av kontinenten som Storbritanniens. Cook var den första personen som exakt kartlade en betydande del av Australiens kustlinje och fixerade kontinenten i förhållande till kända vatten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.