San Felipe Xl från 1690-talet

San Felipe Xl från 1690-talet

Information om San Felipe

”Prydnadsföremål på hennes kropp gjorde henne vackrare än något annat skepp under hennes tid.”

För att återskapa det här skeppets skönhet i modellen användes det mest exotiska trä som finns tillgängligt och mässingsbeslag av högsta kvalitet. Exempel på träanvändning är rosenträ, ebenholts och mahogny. Dessa material förvandlas till konstverk av hantverkarnas skickliga hand.

Tittar man närmare kan man se en jämnt slät yta av trä på skrovet. Det gjordes vackrare än de flesta fina möbler. Från fören till aktern kan du se hundratals glänsande mässingsbeslag och kanoner. Träbitar i olika nyanser och färger är noggrant utvalda och används för att skapa ett imponerande utseende. Aktern är det mest dekorerade området med hundratals små mässingsprydnader, mässingsräcke, statyetter och lyktor.

Du kommer med största sannolikhet att bli kär i konstverken på de olika däcken av denna modell. Alla däck görs genom att sätta ihop många rektangulära små träbitar. Det finns runda trappor som förbinder huvuddäcket och förskottet. Huvuddäcket är också utrustat med ett par livbåtar, som till och med kommer med egna åror. Och så finns det takfönster, skeppsklocka och skeppshjul… etc. Modellen kommer med sin originalflagga och det vilar på en stadig träbas med fäst metallnamnskylt. 100% monterad, redo för uppvisning.

San Felipe var ett av de vackraste spanska fartygen på 1600-talet. Det sjösattes 1690, hade 96 kanoner och var det ledande skeppet för den fruktade spanska armadan. Det var kraftfullt nog att gå upp mot de mest formidabla fartygen i den franska och brittiska flottan. År 1705 utkämpade San Felipe och 11 andra spanska fartyg en rasande och heroisk strid mot 35 brittiska fartyg. Efter 24 timmars strid togs San Felipe till fånga, men skadades så svårt att hon inte kunde räddas som pris utan sjönk med flera ton guld i lasten.

Denna modell finns i olika storlekar.

Material: Trä/ Krom/ Mässing.

Mått

  • Höjd: 50,5 tum
  • Längd: 56 tum
  • Bredd: 16 tum

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *