1805 HMS Victory Admiral Nelsons flaggskepp

1805 HMS Victory Admiral Nelsons flaggskepp

Information om HMS Victory

Längd: 30 tum. Bred: 10 tum. Höjd: 27 tum.

H.M.S. Victory, amiral Horatio Nelsons flaggskepp i slaget vid Trafalgar 1805, finns nu som en fullt monterad modell av museikvalitet. Detta är en ”Exclusive Edition” där modellen har ett unikt serienummer etsat in i skrovet, vilket gör att man kan identifiera produktionsdatum, material som använts och all annan produktionsinformation för en modell.

Hantverksmästare som använder historiska fotografier, ritningar eller originalplaner bygger noggrant dessa mycket detaljerade trämodeller från grunden. De är byggda i exakt skala med högkvalitativt trä som: västerländsk rödceder, rosenträ och mahogny. De är 100% individuellt handbyggda med hjälp av planka-på-ram-konstruktionsmetoden som liknar byggandet av faktiska fartyg. Varje modell tar hundratals timmar att slutföra och måste genomgå en krävande kvalitetskontroll innan de lämnar verkstaden.

Denna fantastiska kopia av H.M.S. Victory har tre däck och tre grymma rader av metallkanoner på varje sida av skeppet. Det främre bogsprötet och de tre stora masterna ansluts säkert med hjälp av avancerad rigg och linor som noggrant knyts och fästs för hand. Varje mast har ett handsytt, hoprullat segel av fint linne. Metallankare och ett träroder är synliga på fram- och baksidan av fartyget. På däck finns autentiska handbyggda livbåtar med åror och plankor, stationerade metallkanoner, metallrattar, träkran, kaptenens mat- och sovhytt och många andra handgjorda föremål. Det finns också ett utsökt detaljerat amiralskvarter i aktern med vackra metallyktor, handgjorda mässingsstatyer, ornament och en flaggstång i trä.

Denna modell levereras som standard med en bas i massivt trä och en namnskylt i mässing. Det är en perfekt present till hem- eller kontorsinredare, båtentusiaster eller passionerade samlare.

Historia

H.M.S. Victory var det ultimata brittiska stridsfartyget: ett fullriggat 227 fot långt fartyg med 104 kanoner och 850 man när det hade full kapacitet. Det kunde segla från 15 till 17 kilometer i timmen och vägde 7 ton, inklusive vapen.

Det sjösattes 1765 och var mest känd som amiral Horatio Nelsons flaggskepp i slaget vid Trafalgar 1805. Nelson sköts och dödades under striden. H.M.S. Victory är det äldsta marinfartyget som fortfarande är i drift. Det har restaurerats och vilar i en torrdocka i Portsmouth, England. Fartyget i Portsmouth är det sjätte fartyget med namnet Victory i Royal Navy. Intresset har varit stort för det femte Victory-fartyget, som byggdes 15 år tidigare och vars vrak nyligen hittades av Odyssey Marine Exploration.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *