SS United States Ocean Liner

SS United States Ocean Liner

Information om SS United States Ocean Liner

SS United States, ”The Big U”, är en oceanliner byggd 1952 för United States Lines. Med 53 329 bruttoton är hon den största oceanångaren som hittills byggts helt i USA och har fortfarande rekordet för den snabbaste västgående transatlantiska överfarten. Visa upp den vackert i ditt hem eller på ditt kontor.

Hantverkare bygger dessa mycket detaljerade trämodeller från grunden med hjälp av historiska fotografier, ritningar och originalplaner. De är byggda i en helt exakt skala med högkvalitativt trä som: västerländsk rödceder, rosenträ och mahogny. De är 100% individuellt handbyggda med hjälp av planka-på-ram-konstruktionsmetoden som liknar byggandet av faktiska fartyg. Varje modell tar hundratals timmar att slutföra och måste därefter genomgå en krävande kvalitetskontroll innan de lämnar verkstaden.

Många detaljer kan hittas på denna modell. Den mycket detaljerade skorstenarna är målade i rött, vitt och svart och de är riggade mellan varandra till masterna. Varje livbåt är minutiöst tillverkad och målade i svart och vitt. Du kan också se andra detaljer på däcket som metallstegar, metallvinschar, metallventiler, träkran, räcken och så vidare.

Modellen är fäst på en massiv träbotten med mässingsnamnskylt. Det är en perfekt present till hem- eller kontorsinredare, båtentusiaster eller passionerade samlare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *