Yacht Dolphin Handbyggd träbåtsmodell

Yacht Dolphin, handbyggd träbåtsmodell

Information om Yacht Dolphin

Yacht Dolphin byggdes av Consolidated Commuters på Long Island. Det finns bara 4 kvar idag. Yacht Dolphin tillhör samma familj som när hon byggdes 1929 och är registrerad i Sorel, Kanada. Dolphin är en helt monterad modell redo att visas upp.

Hantverkare tillverkar dessa mycket detaljerade trämodeller helt från grunden med hjälp av historiska fotografier, ritningar och originalplaner. De är byggda i en helt exakt skala med högkvalitativt trä som: västerländsk rödceder, rosenträ och mahogny. De är 100% handbyggda med hjälp av planka-på-ram-konstruktionsmetoden som liknar byggandet av faktiska fartyg. Varje modell tar hundratals timmar att slutföra och måste sen därefter genomgå en krävande kvalitetskontroll innan de lämnar verkstaden.

Det finns många detaljer som du kan se på denna modell. Stolarna, borden, stegarna och livbåten är alla gjorda av trä. Varje bit ska replikera de ursprungliga delarna av fartyget från bojarna till den kanadensiska flaggan.

Denna modell vilar på en bas av massivt trä med en namnskylt i mässing. Det blir en perfekt present till hem- eller kontorsinredare, båtentusiaster eller passionerade samlare.

Dolphin Yacht Historia

Yacht Dolphin byggdes av Consolidated Commuters på Long Island. Hon var kanske den snyggaste båten på NY Canals, en skönhet i mahogny. Det finns bara 4 stycken kvar idag. Yacht Dolphin tillhör fortfarande samma familj som när hon byggdes 1929 och registrerades i Sorel, Kanada. Ursprungligen fanns det cirka 300 stycken. De flesta av dem byggdes för att rika affärsmän skulle kunna pendla från sina hem på Long Island till Manhattan. När två av dem träffades, följde ofta en kapplöpning och New York Yacht Club skulle spela in resultaten. De bar ofta en besättning på 5-6 inklusive en kock, en barberare och en piga samt kaptenen och däcksbesättningen. Yacht Dolphin var ursprungligen utrustad med Speedway-bensinmotorer, men de är sedan länge borta. Hon drivs nu av dubbla Cummins B200 turbodieslar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *