Christian Radich Träskeppsmodell

Christian Radich, träskeppsmodell

Information om Christian Radich

Denna modell av museikvalitet, mycket detaljerade, är byggd på expertnivå.

Denna Christian Radich-modell designades och byggdes speciellt med planka på skott-metoden (vilken sammanfogar flera små träbitar som rosenträ, mahogny, teak och annat exotiskt tropiskt trä på skrovet). Den höga fartygsmodellen är byggd exakt i skala efter den ursprungliga Christian Radich med många detaljer. Uppgiften tog skickliga hantverkare hundratals timmar att utföra.

  • 100% handbyggd från grunden.
  • Inkluderat med den här modellen på expertnivå är en bas av massivt trä med en namnskylt i mässing.
  • Hundratals timmar krävdes för att färdigställa denna modell.
  • Den färdiga modellen innehåller tusentals detaljer skapade av skickliga hantverkare.
  • Tillverkad av finaste trä som rosenträ, mahogny, teak och annat exotiskt tropiskt trä.
  • Beslag och ornament i krom och mässing utgör denna modells förträfflighet.
  • Omfattande forskning av originalplaner och bilder gör denna modell autentisk.
  • Denna modell genomgick en krävande kvalitetskontroll innan den lämnade verkstaden.

Storlek: 37 tum total längd x 30 tum hög x 11 tum bred.

Segelträningsfartyget Christian Radich, som sjösattes 1937, bara två år före andra världskrigets början, uppkallades efter en beskyddare av Christianias (senare Oslo) skolskeppsförening som lämnade ett testamente på 90 000 norska kronor 1915 för byggnaden av ett skolskepp. Fartyget gjorde en kort kryssning 1938, nästa år följt av hennes första transatlantiska resa, till New York för världsutställningen.

Christian Radich återvände till Norge i slutet av 1939, bara för att tas över av tyska ockupationsstyrkor i Horten i april 1940. Efter krigets slut kapsejsade hon i Flensburg, Tyskland. Efter en kostnad på 70 000 pund i bärgning och reparation hos sina byggare i Sandefjord, återupptog hon segelträningen 1947. Skeppet var en av de vanligaste deltagarna i tävlingar och andra evenemang i Europa och Nordamerika, i början av sitt andra halvsekel under segling. Christian Radich har varit både vittne till och en katalysator för det anmärkningsvärda återuppvaknandet av intresset för segelträning och traditionell segling i allmänhet över hela världen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.