USA Schooner trämodellfartyg Prince de Neuchatel

USA Schooner trämodellfartyg Prince de Neuchatel

Information om USA Schooner

En mycket exakt och detaljerad, skalenlig modellyacht designad för den kräsna segelbåtsentusiasten, detta höga modellfartyg är en museikvalitetsreplika av Prince de Neufchatel segelskonare. Prince de Neufchatel är en fin modell av den berömda amerikanska kaparen som skoningslöst plundrade brittisk sjöfart i den engelska kanalen under kriget 1812. Prince de Neufchatel har en perfekt storlek för vilken liten hylla som helst.

Mått: 24 tum lång x 5 tum bred x 16 tum hög (skala 1:45)

Fartygsmodellen Prince de Neutchel segelskonare är en färdigmonterad fartygsmodell.

Fartygskopian har ett plankat däck med spikhål, pipor, hinkar, kanonkulor, lindade rep och mer!

Denna fartygsmodell är mycket noggrant målad för att matcha den riktiga Prince de Neutchel.

Modellen av fartyget Prince of Neutchel är byggd av sällsynta och högkvalitativa träslag som körsbär, valnöt, ek, björk och lönn.

Denna fartygsmodell vilar perfekt på en stor träbas perfekt för att visa upp skeppet.

hantverkarna använder bara de finaste och bästa materialen till fartygsmodellen.

Denna fartygsmodell har metallankare och mässingskanoner.

För konstruktionen av denna modell gjordes mycket forskning med hjälp av källor som ritningar och kopior av de ursprungliga planerna.

Historisk anteckning:

Prince de Neufchatel var en snabbseglande amerikansk kapare byggd i New York av Noah och Adam Brown ungefär 1812. Hon är ett bra exempel på toppen av utvecklingen av den beväpnade skonaren. Så framgångsrik var hon att 1813, verksam i den engelska kanalen, tog nio brittiska skepp i en snabb följd.

Konstruktion

Neufchatel var 33,73 meter lång vid kanondäck, 7,82 meter över havet och förflyttade 328 ton. Hennes beväpning bestod av sexton 12 punds kanoner och två långa sexpundare.

Verksamhet

Neufchatel verkade i huvudsakligen i europeiskt vatten, vilket skadade brittisk sjöfart under kriget 1812. Uppmärksammad för sin snabbhet. Hon kämpade också vid ett tillfälle under sin karriär mot den brittiska fregatten Endymions.

Hon mötte sitt öde i december 1814 när tre brittiska fregatter såg henne och började förfölja henne. Under påfrestningarna från det stora segelområdet rasade hennes master och hon kunde inte komma ifrån de tre brittiska fregaterna och tvingades därför kapitulera. Infångad och förd till England skadades hon och lämnades för tjänst hos den brittiska flottan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *