San Felipe skeppsmodell

San Felipe skeppsmodell

Information om San Felipe

Detta är en mycket stor, 7,3 fot lång replika av museikvalitet, av San Felipe, en av de vackraste spanska galonerna på 1700-talet. Detta är en ”Exclusive Edition” där modellen har ett unikt serienummer etsat in i skrovet, vilket gör att det går att identifiera produktionsdatum, material som använts och all annan produktionsinformation för en modell.

Mått: Längd: 88 tum. Bred: 23,75 tum. Höjd: 82 tum.

Hantverksmästare använder historiska fotografier, ritningar eller originalplaner och bygger noggrant dessa mycket detaljerade trämodeller från grunden. De är byggda i helt rätt skala med högkvalitativt trä som: västerländsk rödceder, rosenträ och mahogny.

De är 100% individuellt handbyggda med hjälp av planka-på-ram-konstruktionsmetoden och liknar byggandet av faktiska fartyg. Varje modell tar hundratals timmar att slutföra och måste genomgå en krävande kvalitetskontroll innan det lämnar verkstaden.

Den här massiva San Felipe modellen har tre däck och tre rader av våldsamma kanoner på varje sida av skeppet. En unik bogsprötsdesign som består av: mässingsstatyer och tillverkade mässingsprydnader på panelerna. Det främre bogsprötet och tre stora master ansluts säkert med hjälp av avancerad rigg och linor som noggrant knyts och fästs för hand. Varje mast har ett handsytt, hoprullat segel av fint linne.

Metallankare och ett träroder är synliga på fram- och baksidan av fartyget. På däcket finns stationerade kanoner i metall, autentiska handbyggda livbåtar med åror och plankor, trähytt och många andra handgjorda ornament. Det finns också ett utsökt detaljerat amiralskvarter i aktern med en vacker handgjord metalllykta, fantastiska statyer och många andra spektakulära mässingsprydnader.

Denna modell levereras som standard på en bas i massivt trä med namnskylt i mässing. Det kommer att vara ett otroligt blickfång i ditt hem, kontor, företag eller hotelllobby. Det har definitivt ””wow””-faktorn för alla dekoratörer, båtentusiaster och passionerade samlare.

Historian om San Felipe, som sjösattes 1690, var en av de vackraste spanska galjonerna på 1700-talet. Hon var ledarskeppet för den berömda spanska armadan. San Felipe vägde mer än 1000 ton och var beväpnad med 96 kanoner, vilket gjorde det möjligt för henne att ta sig an de mest formidabla fartygen i den franska och brittiska flottan. San Felipes roll i kriget mot britterna och fransmännen var att hjälpa till att skydda spanska bosättningar och hamnar, att transportera skatter och att skydda den långa och farliga passagen tillbaka till spanska hamnar.

År 1705 deltog San Felipe i en rasande och heroisk strid mellan 12 spanska fartyg och 35 brittiska fartyg. Efter 24 timmars strid tillfångatogs hon av ett engelskt skepp, men skadades så svårt att hon inte kunde bärgas som pris. Hon gick till havets botten med flera ton guld.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *