1650 HMS Fairfax träskeppsmodell

1650 HMS Fairfax träskeppsmodell

Information om HMS Fairfax

Visa upp denna modell av Royal Navys HMS Fairfax of Commonwealth of England direkt i ditt eget hem eller på ditt kontor! Fairfax, byggdes av Peter Pett I i Deptford och lanserad 1650, och finns tillgänglig som en fullt monterad modell av museikvalitet.

Hantverksmästare som använder historiska fotografier, ritningar eller originalplaner bygger noggrant dessa mycket detaljerade trämodeller från grunden. De är skalenligt byggda av högkvalitativt trä som: västerländsk rödceder, rosenträ och mahogny. De är 100% handbyggda med hjälp av konstruktionsmetoden planka-på-ram vilket liknar byggandet av riktiga fartyg. Varje modell tar hundratals timmar att slutföra och måste därefter genomgå en krävande kvalitetskontroll innan de lämnar verkstaden.

Modellen HMS Fairfax har tre däck och två rader av våldsamma metallkanoner på varje sida av skeppet. Det främre bogsprötet och de tre stora masterna ansluts säkert med hjälp av avancerad rigg och linor som noggrant knyts och fästs för hand. Varje mast har handsydda hoprullade segel gjorda av fint linne. På däck finns det autentiska, handbyggda livbåtar med åror och plankor, kaptensratt i metall, metallyktor, ankarspel i trä, trähytt, och många andra handgjorda ornament. Det finns också ett utsökt detaljerat amiralskvarter i aktern med vackra handgjorda mässingsstatyer och ornament.

Denna modell har som standard en bas i massivt trä med en namnskylt i mässing. Det är en perfekt present för hem- eller kontorsinredare, båtentusiaster eller passionerade samlare.

Mått: Längd: 34,25 tum. Bredd: 10,5 tum. Höjd: 32 tum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *