Cutty Sark Skeppsmodell

Cutty Sark Skeppsmodell

Information om Cutty Sark

Namnet på det höga skeppet Cutty Sark kommer från den korta skjortan som bars av den flyktiga häxan i Robert Burns-dikten, Tam o’Shanter. Designad av Hercules Linton i Dumbarton, Skottland, lanserades Cutty Sark 1869. Cutty Sark designades från början avsedd för handel med te med Kina. Cutty Sark är gjord för att tävla över hela världen för att ta hem enorma vinster före andra europeiska handlare, och byggdes för snabbhet.

I det minnesvärda loppet mellan Cutty Sark och Thermopylae 1872 tappade Cutty Sark sitt roder efter att ha passerat Sunda Straight och anlände till London en vecka efter sin konkurrent. Det som gör Cutty Sark till hjälten i detta lopp var att hon fortsatte loppet med ett provisoriskt roder istället för att lägga till i hamn för reparation, och trots det bara förlorade med en vecka.

Oundvikligen förlorade klipperfartygen mot de mer kraftfulla ångbåtarna, som var mer pålitliga, och därmed returnerade varor mer konsekvent. Cutty Sark vann ryktet som det snabbaste fartyget i sin storlek när hon seglade 360 nautiska mil på 24 timmar under en resa för australiensisk ullhandel. Cutty Sark är världens enda överlevande, extrema skepp från 1860-talet. The Cutty Sark finns bevarat som ett museifartyg i Greenwich, som ligger i sydöstra London.

Detaljer

  • Material: Rosenträ, mahogny, teak och andra exotiska träslag.
  • Magnifika detaljer med bland annat metallankare och kanoner, autentiskt kråkbo, avancerad intrikat rigg, delvis målat skrov, målade master, målade livbåtar, mässingsbeslag med namn i fören och aktern, detaljerat däck och många fler.
  • Inga plastdelar.
  • Kommer på en bas av massivt trä, med namnskylt av metall.
  • 100% handbyggd från grunden.

Mått: 34,5 tim längd x 24,5 tum höjd x 12 tum bredd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.