1800-talets Baltimore Clipper Harvey

1800-talets Baltimore Clipper Harvey

Information om Baltimore Clipper Harvey

Detta är en högkvalitativ, helt monterad kopia av Baltimore Clipper Harvey som seglade ut ur hamnen i Galveston, Texas, i mitten av 1800-talet.

Hantverksmästare som använder historiska fotografier, ritningar eller originalplaner tillverkar noggrant dessa mycket detaljerade trämodeller helt från grunden. De är skalenligt byggda med högkvalitativt trä som: västerländsk rödceder, rosenträ och mahogny. De är 100% handbyggda med hjälp av planka-på-ram-konstruktionsmetoden som liknar byggandet av faktiska fartyg. Varje modell tar hundratals timmar att slutföra och måste sen genomgå en krävande kvalitetskontroll innan de lämnar verkstaden. Observera att träfärgen kan vara annorlunda än på bilden, detta är en handgjord modell och träet kan ha annan färgnyans.

Denna vackra Harvey-modell har: ett lackerat trä i två färger på skrovet och två däck. Det främre bogsprötet och tre stora master ansluts säkert med hjälp av avancerad rigg och linor som noggrant knyts och fästs för hand. Varje mast har ett handsytt, hissat segel gjort av fint linne. Metallankare och ett träroder är synliga på fram- och baksidan av fartyget. På däcket finns kanoner i metall, ankarspel av trä, klocktorn och många andra spektakulära prydnadsföremål.

Denna modell har som standard en bas i massivt trä med namnskylt i mässing. Det är en perfekt present till hem- eller kontorsinredare, båtentusiasten eller den passionerade samlaren.

Mått: Längd: 35 tum. Bredd: 8,3 tum. Höjd: 26 tum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.