Schooner Bluenose II Handgjord yachtmodell

Schooner Bluenose II, handgjord yachtmodell

Information om Schooner Bluenose II

Mått: Längd: 47 tum. Bred: 9 tum. Höjd: 41 tum.

Bluenose II var efterföljaren till den ursprungliga Bluenose byggd 1921 av Nova Scotia. Det är en ikonisk skonare för de kanadensiska sjöfartsprovinserna. Du kan hitta en bild av Bluenose på en kanadensisk dime. Denna modell kommer att vara en perfekt present till hem- eller kontorsinredare, båtentusiaster eller passionerade samlare.

Hantverkare bygger dessa mycket detaljerade trämodeller från grunden med hjälp av historiska fotografier, ritningar och originalplaner. De är byggda i en exakt skala med högkvalitativt trä som: västerländsk rödceder, rosenträ och mahogny. De är 100% individuellt handbyggda med hjälp av planka-på-ram-konstruktionsmetoden vilket liknar byggandet av faktiska fartyg. Varje modell tar hundratals timmar att slutföra och måste därefter genomgå en krävande kvalitetskontroll innan de lämnar verkstaden.

Bluenose II är vackert målad i rosenträfärg med ett övre svart skrov. Masterna och bommarna är gulmålade. Alla segel är sydda och noggrant riggade. På däck finns autentiska livbåtar med åror och plankor. Bogsprötet går genom relingen och hålls säkrat med riggar. På däck kan du se flera trähytter, gångar och luckor. Det finns också namnskyltar med ”Bluenose II” av metall fästa på skrovet. Detta är verkligen en anmärkningsvärd representation av Bluenose II.

Modellen är placerad på en bas av massivt trä med en namnskylt i mässing. Masterna och seglen är nedfällda för enkel packning och frakt. Monteringen kan ta cirka 30 minuter eller mer.

Historia

På sin tid fanns det ingen yacht som Bluenose II, en fiskeskonare som kombinerade effektivitet, skönhet och snabbhet. Den byggdes i Nova Scotia 1921 för att fiska i de grova vattnet utanför Newfoundlands kust. Den skulle stanna ute på havet tills lastrummen var fulla av torsk och de använde salt för att bevara sin fångst. Men Bluenose satte sina spår i historien som ett racerfartyg. Under 17 år i rad vann hon International Fisherman’s Trophy, tilldelad vinnaren av tävlingar bland riktiga fiskeskonare som arbetade på Grand Banks. Tävlingarna skapade en hetsig rivalitet mellan de största djuphavsskonarna från Newfoundland i Kanada och de från Gloucester, Massachusetts. Med kapten Angus Walters vid rodret segrade Bluenose II år efter ett år och den blev en bestående symbol för det maritima livet. Bluenose II förlorades utanför Haiti 1946.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.