1930 Americas Cup J Class Shamrock Classic Sailing Yacht

1930 Americas Cup J Class Shamrock Classic Sailing Yacht

Information om Shamrock V

Mått: Längd: 32 tum. Bredd: 6 tum. Höjd: 38 tum.

Shamrock V är den klassiska J-klassens segelbåt som är helt byggd av trä från 1930-talet. Varför inte äga ett stycke yachtinghistoria och visa upp det vackert som en hem- eller kontorsinredning.

Hantverkare bygger dessa mycket detaljerade trämodeller från grunden med hjälp av historiska fotografier, ritningar och originalplaner. De är skalenligt byggda med högkvalitativt trä som: västerländsk rödceder, rosenträ och mahogny. De är 100% handbyggda med hjälp av konstruktionsmetoden planka-på-ram vilket liknar byggandet av faktiska båtar. Varje modell tar hundratals timmar att slutföra och måste därefter genomgå en krävande kvalitetskontroll innan det lämnar verkstaden.

Seglen är handsydda och riggade intrikat från masttoppen till trädäcket, som är tillverkat av träplankor som är noggrant symmetriska stycken för en vacker finish. Man finner trähytten i mitten av däcket. Metallratten syns precis ovanför rodret. Mellan hytterna finns en handgjord livbåt i miniatyr. Det sydda seglet och den invecklade riggen kompletterar definitionen av en riktig segelbåt.

Modellen är fastsatt på en bas av massivt trä med en namnskylt i mässing. Den här segelbåten är en perfekt present till hem- eller kontorsinredare, båtentusiaster eller passionerade samlare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *