Baltimore Clipper Harvey 1800-talet

Baltimore Clipper Harvey 1800-talet

Information om Baltimore Clipper Harvey

Detta är en högkvalitativ, fullt monterad kopia av Baltimore Clipper Harvey som seglade ut ur hamnen i Galveston, Texas, i mitten av 1800-talet.

Hantverksmästare som använder historiska fotografier, ritningar eller originalplaner har noggrant byggt dessa mycket detaljerade trämodeller från grunden. De är byggda i en korrekt skal med högkvalitativt trä som: västerländsk rödceder, rosenträ och mahogny. De är 100% handbyggda med hjälp av planka-på-ram-konstruktionsmetoden vilket liknar byggandet av faktiska fartyg. Varje modell tar hundratals timmar att slutföra och måste sen genomgå en krävande kvalitetskontroll innan de lämnar verkstaden.

Denna vackra Harvey-modell har: tvåfärgade svartvita färger på skrovet och två däck. Det främre bogsprötet och de tre stora masterna ansluts säkert med hjälp av avancerad rigg och linor som noggrant knyts och fästs för hand. Varje mast har ett handsytt hissat segel gjort av fint linne. Metallankare och ett träroder är synliga på fram- och baksidan av fartyget. På däcket finns kanoner i metall, ankarspel av trä, klocktorn och många andra spektakulära föremål.

Denna modell har som standard en bas i massivt trä och namnskylt i mässing. Det är en perfekt present till hem- eller kontorsinredare, båtentusiaster eller passionerade samlare.

Mått: Längd: 35 tum. Bredd: 8,3 tum. Höjd: 26 tum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.