CSS Virginia krigsskeppsmodell

CSS Virginia krigsskeppsmodell

Information om CSS Virginia

C.S.S. Virginia var ett järnklätt krigsfartyg som stred mot U.S.S. Monitor i slaget vid Hampton Roads under inbördeskriget 1862. Det spelade en viktig roll i inbördeskriget för att försvara Gosport Navy Yard från unionsinvasionen. Det finns tillgängligt som en fullt monterad modell redo att stolt visas upp som ett stycke historia.

Hantverksmästare använder historiska fotografier, ritningar eller originalplaner för att noggrant bygga dessa mycket detaljerade trämodeller från grunden. De är skalenligt byggda av högkvalitativt trä som: västerländsk rödceder, rosenträ och mahogny. De är 100% individuellt handbyggda med hjälp av planka-på-ram-konstruktionsmetoden vilket liknar byggandet av faktiska fartyg. Varje modell tar hundratals timmar att slutföra och måste därefter genomgå en krävande kvalitetskontroll innan de lämnar verkstaden.

C.S.S. Virginia vars magnifika funktioner inkluderar intrikata detaljer som: trädäck, övre trädäck, plankförsedda livbåtar, metallankare, rökskorsten med metallringar, träkanoner, träroder och konfederationens flaggor.

Detta är en ”exklusiv utgåva” av C.S.S. Virginia, där varje modell har ett unikt laserskuret serienummer. Detta gör att man kan identifiera produktionsdatum, material som använts och all annan produktionsinformation för en specifik modell.

Modellen är målad i svart med trädäck för att replikera de ursprungliga fartygsfärgerna. Modellen är ordentligt fastsatt på en svart bas av massivt trä med en namnskylt i mässing med texten ”C.S.S. Virginia.” Det är en perfekt present till hem- eller kontorsinredare, båtentusiasten eller den passionerade samlaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *