USS Constitution 1797 Old Ironsides

USS Constitution 1797 Old Ironsides

Information om USS Constitution

Mått: Längd: 59 tum. Bred: 16 tum. Höjd: 50 tum.

Visa detta ursnygga ”Old Ironsides” direkt i ditt eget hem eller på ditt kontor! U.S.S. Constitution, en legend från kriget 1812, finns som en fullmonterad modell av museikvalitet. Detta är en ”Exclusive Edition” där modellen har ett unikt serienummer etsat in i skrovet, vilket gör att man kan identifiera produktionsdatum, material som använts och all annan produktionsinformation för en modell.

Hantverksmästare som använder historiska fotografier, ritningar eller originalplaner tillverkar noggrant dessa mycket detaljerade trämodeller från grunden. De är byggda i skala med högkvalitativt trä som: västerländsk rödceder, rosenträ och mahogny. De är 100% individuellt handbyggda med hjälp av planka-på-ram-konstruktionsmetoden vilket liknar byggandet av faktiska fartyg. Varje modell tar hundratals timmar att slutföra och måste genomgå en krävande kvalitetskontroll innan de lämnar verkstaden.

Denna fantastiska modell av USS Constitution har två däck och en grym rad med metallkanoner på varje sida av skeppet. Det främre bogsprötet och tre stora master ansluts säkert med hjälp av avancerad rigg och linor som noggrant knyts och fästs för hand. Varje mast har ett handsytt segel av fint linne. Den härliga amerikanska flaggan är fäst vid masten. Metallankare och ett träroder är synliga på fram- och baksidan av fartyget. På däck finns det autentiska handbyggda livbåtar med åror, stationerade metallkanoner, metallrattar, metallklocka, kaptenens mat- och sovhytt och många andra handgjorda föremål. Det finns också ett utsökt detaljerat amiralskvarter i aktern med spektakulära mässingsprydnader.

Denna modell levereras som standard med en bas i massivt trä med en namnskylt i mässing. Det är en perfekt present till hem- eller kontorsinredare, båtentusiaster eller passionerade samlare.

Historia

U.S.S. Constitution, en tremastfregatt, är världens äldsta beställda krigsfartyg. Byggt huvudsakligen med tät ek, var skrovet 21 tum tjockt i en tid då 18 tum var vanligt. Paul Revere smidde kopparspetsarna och bultarna som höll plankorna på plats. Det 204 fot långa fartyget sjösattes först 1798 och dess mest kända era av sjökrigföring var kriget 1812 mot Storbritannien, då det erövrade många handelsfartyg och besegrade fem krigsfartyg, inklusive H.M.S. Guerriere. Det var under den våldsamma striden med Guerriere som brittiska sjömän, förvånades över hur deras kanonkulor studsade mot U.S.S. Constitutions skrov, ropade: ”Sir, hennes sidor är gjorda av järn!” Därav smeknamnet ”Old Ironsides.” U.S.S. Constitution är idag ett nationellt landmärke och är för närvarande dockad i Boston.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *