HMS Victory modellfartyg

HMS Victory modellfartyg

Information om HMS Victory

Mått: Längd: 38,5 tum. Bredd: 12,75 tum. Höjd: 32,25 tum.

H.M.S. Victory, admiral Horatio Nelsons flaggskepp i slaget vid Trafalgar 1805, är nu tillgänglig som en helt monterad modell av museikvalitet. Detta är en ”Exclusive Edition” där modellen har ett unikt serienummer etsat in i skrovet, vilket gör att man kan identifiera produktionsdatum, material som använts och all annan produktionsinformation för en modell.

Hantverksmästare som använder historiska fotografier, ritningar eller originalplaner bygger noggrant dessa mycket detaljerade trämodeller från grunden. De är skalenligt byggda med högkvalitativt trä som: västerländsk rödceder, rosenträ och mahogny. De är 100% individuellt handbyggda med hjälp av konstruktionsmetoden planka-på-ram vilket liknar byggandet av faktiska fartyg. Varje modell tar hundratals timmar att slutföra och måste sedan genomgå en krävande kvalitetskontroll innan de lämnar verkstaden.

Denna fantastiska kopia av H.M.S. Victory har en exklusiv konstruktion där skrovets botten är fodrad med bitar av bländande koppar inkapslade i ett lager av glasfiber. Den har tre däck och tre grymma rader av metallkanoner på varje sida av skeppet. Det främre bogsprötet och de tre stora masterna ansluts säkert med hjälp av en avancerad rigg och linor som noggrant knyts och fästs för hand. Varje mast har ett handsytt, hoprullat segel av fint linne. Metallankare och ett träroder är synliga på fram- och baksidan av fartyget.

På däck finns autentiska handbyggda livbåtar med åror och plankor, stationerade metallkanoner, metallrattar, träkran, kaptenens mat- och sovhytt och många andra handgjorda prydnadsföremål. Det finns också ett utsökt detaljerat amiralskvarter i aktern med vackra metallyktor, handgjorda mässingsstatyer och ornament och en flaggstång i trä.

Denna modell har som standard en bas i massivt trä med en namnskylt i mässing. Det här skeppet är en perfekt present till hem- eller kontorsinredare, båtentusiaster eller passionerade samlare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *