Karibisk piratskeppsmodell i trä

Karibisk piratskeppsmodell i trä

Information om det Karibiska piratskeppet

Ett bra föremål för de som gillar filmen Pirate of the Caribbean! Detta är en enastående helt färdigbyggd trämodell av Black Pearl; Ursprungligen ”Wicked Wench”, kapten Jack Sparrows piratskepp. I de tre filmerna (Curse of the Black Pearl, Dead Mans Chest och At Worlds End) går hon antingen om eller flyr alla andra fartyg, inklusive Interceptor (som anses vara det snabbaste fartyget i Karibien) och den flygande holländaren (som faktiskt är snabbare mot vinden). Hennes fart härleds från den stora mängd segel hon bär. Hon noteras i At Worlds End som ”Det enda skeppet som kan undfly den flygande holländaren.”

Hantverksmästare som använder historiska fotografier, ritningar eller originalplaner bygger noggrant dessa mycket detaljerade trämodeller från grunden. De är skalenligt byggda med högkvalitativt trä som: västerländsk rödceder, rosenträ och mahogny. De är 100% individuellt handbyggda med hjälp av planka-på-ram-konstruktionsmetoden som liknar byggandet av faktiska fartyg. Varje modell tar hundratals timmar att slutföra och måste därefter genomgå en krävande kvalitetskontroll innan de lämnar verkstaden.

Denna ökända Black Pearl-modell är helt i en mörkt, svart färg. Den har tre däck och en rad grymma metallkanoner på varje sida av skeppet. Det främre bogsprötet och de tre stora masterna ansluts säkert med hjälp av avancerad rigg och linor som noggrant knyts och fästs för hand. Varje mast har ett handsytt utrullat segel gjordt av fint linne. Högt ovanför förmasten finns en distinkt piratflagga med symboler som en skalle och två ben som korsar varandra. Metallankare och ett träroder är synliga på fram- och baksidan av fartyget. På däcket finns det stationerade kanoner, trähytt, trätrappor, trätunnor och många andra spektakulära ornament. Det finns också ett utsökt detaljerat amiralskvarter i aktern med vackra handgjorda metallyktor, unikt designade hyttventiler och andra unika utsmyckningar.

Detta är en ”Exclusive Edition” där modellen har ett unikt serienummer etsat in i skrovet, vilket gör att man kan identifiera produktionsdatum, material som använts och all annan produktionsinformation för en modell.

Denna modell har som standard en bas i massivt trä med en namnskylt i mässing. Det är en perfekt present till hem- eller kontorsinredare, båtentusiaster eller passionerade samlare.

Mått: Längd: 35 tum. Bredd: 10,5 tum. Höjd: 29 tum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.