Saint Esprit Clipper Skeppsmodell

Saint Esprit Clipper skeppsmodell

Information om Saint Esprit Clipper

Mått: Längd: 33 tum. Bred: 9 tum. Höjd: 32 tum.

Detta är en högkvalitativ fullt monterad skeppsmodell av ”Holy Ghost”, skeppet med 80 kanoner i den franska flottan, ett ledarskepp av sin klass. Saint Esprit erbjöds av den Helige Andes Orden och namngavs till dess ära. Detta är en ”Exclusive Edition” där modellen har ett unikt serienummer etsat in i skrovet, vilket gör att man kan identifiera produktionsdatum, material som använts och all annan produktionsinformation för en modell.

Hantverksmästare som använder historiska fotografier, ritningar eller originalplaner bygger noggrant dessa mycket detaljerade trämodeller helt från grunden. De är byggda i exakt skala med högkvalitativt trä som: västerländsk rödceder, rosenträ och mahogny. De är 100% individuellt handbyggda med hjälp av planka-på-ram-konstruktionsmetoden som liknar byggandet av faktiska fartyg. Varje modell tar hundratals timmar att slutföra och måste genomgå en krävande kvalitetskontroll innan de lämnar verkstaden.

Den här vackra Saint Esprit-modellen har tre däck och tre rader av våldsamma kanoner på varje sida av skrovet. En unik bogsprötsdesign som består av metallstaty och sidoräcken belagda i guldfärg. Det främre bogsprötet och tre stora master ansluts säkert med hjälp av avancerad riggning och linor som noggrant knyts och fästs för hand. Varje mast har ett handsytt utrullat segel gjort av fint linne. Metallankare och ett träroder är synliga på fram- och baksidan av fartyget. På däck finns stationerade kanoner i metall, autentiska handbyggda livbåtar med åror och plankor, ankarspel av trä, trähytt, klocktorn i trä, metallratt och många andra spektakulära föremål. Det finns också ett utsökt detaljerat amiralskvarter i aktern med vackra handgjorda mässingsstatyer och ornament.

Denna modell har som standard en bas i massivt trä med en namnskylt i mässing. Det är en perfekt present till hem- eller kontorsinredare, båtentusiaster eller passionerade samlare.

Historia

Saint-Esprit (”Holy Ghost”) var ett 80-kanoners skepp i den franska flottans frontlinje, ett ledarfartyg av klass. Hon finansierades av en donation från den Helige Andes Orden och namngavs till dess ära. Hon deltog i slaget vid Ushant under La Motte-Picquet och Armada 1779. Hon döptes om till Scipion i april 1794 och deltog i Bataille du 13 prairial och under Huguet, där hon blev totalt förstörd. Hon förliste den 30 januari 1795, under Croisière du Grand Hiver. De flesta i hennes besättning räddades av Trente-et-un Mai.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *