USS Constellation fregatt träskeppsmodell

USS Constellation fregatt träskeppsmodell

Information om USS Constellation

Denna handgjorda, byggd på expertnivå, mycket detaljerade, av museikvalitet, modell av USS Constellation är färdigmonterad och redo för uppvisning.

Denna skeppsmodell designades och byggdes med sammanfogade små träbitar som Rosenträ, Mahogny, Teak och annat exotiskt tropiskt trä. Den höga fartygsmodellen är byggd i en exakt skala exakt efter den ursprungliga USS Constellation med alla dess detaljer. Uppgiften tog skickliga hantverkare hundratals timmar att färdigställa.

Denna enorma modell är 56 tum lång från fören till aktern. Det är en historisk och berömd skeppsmodell som kommer att vara ett tilltalande blickfång i ett vardagsrum eller på ett kontor.

Historia

USS Constellation var en fregatt med 38 kanoner och det första fartyget som togs i drift i den amerikanska flottan. Hon var den amerikanska flottans första fartyg att sjösättas och det första skeppet i den amerikanska flottan engagerad i strid, och det första som besegrade och tillfångatog ett fiendefartyg. Constellation var en av de sex ursprungliga fregatter som godkändes för konstruktion enligt Naval Act från 1794.

Den 27 mars 1794 antog den amerikanska kongressen Naval Act från 1794, som gjorde det möjligt att bygga den amerikanska flottans första nya fartyg: fregaterna Chesapeake, Congress, Constellation, Constitution, President och USA. Constellation var det första som togs i drift.

Constellation byggdes på Harris Creek Shipyard i Baltimores Fells Point och sjösattes den 7 september 1797, precis när USA gick in i kvasikriget med Frankrike.

Den 9 februari 1799, under befäl av kapten Thomas Truxtun, kämpade Constellation i strid och erövrade då fregatten L’Insurgente med 36 kanoner, det snabbaste skeppet i den franska flottan – den första stora segern av ett amerikanskt designat och byggt krigsfartyg.

Andra segrar följde. I februari 1800 utkämpade Constellation ett nattligt möte med fregatten La Vengeance med 54 kanoner. Constellation vann efter en fem timmar lång kamp. Den franske befälhavaren lyckades precis rädda sitt skepp från att infångas och blev – när han återvände till hamnen – så förödmjukad att han senare ursäktade sig med att det amerikanska skeppet han hade kämpat mot var ett mycket större och kraftfullare linjeskepp.

Constellation tjänstgjorde i Barbary-krigen mot Tripoli och i kriget 1812 mot Storbritannien. År 1840 genomförde Constellation en resa runt världen, som inkluderade att det blev det första amerikanska krigsfartyget som gick in i Kinas inre vatten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.