1930 Amerigo Vespucci skeppsmodell

1930 Amerigo Vespucci skeppsmodell

Information om Amerigo Vespucci

Amerigo Vespucci, byggd 1930 vid Naval Shipyard i Castellammare di Stabia, finns tillgänglig som en fullt monterad modell av museikvalitet.

Hantverksmästare som använder historiska fotografier, ritningar eller originalplaner tillverkar noggrant dessa mycket detaljerade trämodeller från grunden. De är byggda i en exakt skala med högkvalitativt trä som: västerländsk rödceder, rosenträ och mahogny. De är 100% individuellt handbyggda med hjälp av planka-på-ram-konstruktionsmetoden som efterliknar byggandet av faktiska fartyg. Varje modell tar hundratals timmar att slutföra och måste genomgå en krävande kvalitetskontroll innan de lämnar verkstaden.

Denna modell av Amerigo Vespucci har en distinkt tvåfärgad svartvit färg på skrovet. Den har också tre däck och två och en fjärdedels rader av hyttventiler på varje sida av fartyget. Det främre bogsprötet och tre stora master ansluts säkert med hjälp av avancerad rigg och linor som noggrant knyts och fästs för hand. Den härliga italienska flaggan är fäst vid mizzengården. Metallankare och ett träroder är synliga på fram- och baksidan av fartyget. På däcket finns metallkranar som håller autentiska handbyggda livbåtar med åror och plankor, trähytt, trätrappor, trästegar och många andra handgjorda föremål.

Denna modell har som standard en bas i massivt trä och en namnskylt i mässing. Det är en perfekt present till hem- eller kontorsinredare, båtentusiaster eller passionerade samlare.

Historia

Amerigo Vespucci är ett högt skepp från Marina Militare, uppkallat efter upptäcktsresanden Amerigo Vespucci. Dess hemmahamn är Livorno, Italien. Från och med 2008 är hon i bruk som skolfartyg. År 1925 beställde Regia Marina två skolfartyg som skulle byggas efter en design av överstelöjtnant Francesco Rotundi från den italienska marinens ingenjörskår, inspirerad av stilen hos stora de stora skeppen med 74-kanoner från slutet av 1700-talet.

Amerigo Vespucci byggdes 1930 på Royal Naval Shipyard i Castellammare di Stabia (Neapel). Hon sjösattes den 22 februari 1931 och togs i bruk i juli samma år. Fartyget är ett fullt riggat tremastat skepp med stålskrov 82,4 m (270,34 fot) långt, med en total längd på 101 m (331 fot) inklusive bogspröt och en maximal bredd på 15,5 m (51 fot). Hon har ett djupgående på cirka 7 meter (23 fot) och ett deplacement vid full last på 4146 ton. Med hjälp av dieselelektrisk framdrivningskraft når Amerigo Vespucci en toppfart på 10 knop.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.