Karibiskt piratskepp

Karibiskt piratskepp

Information om det Karibiska piratskeppet

Mått: Längd: 37 tum. Bred: 11,5 tum. Höjd: 32 tum.

Visa upp detta helt monterade, ökända piratskepp i ditt hem eller på ditt kontor! Detta är en ”Exclusive Edition” där modellen har ett unikt serienummer etsat in i skrovet, vilket gör att man kan identifiera produktionsdatum, material som använts och all annan produktionsinformation för en modell.

Hantverksmästare som använder historiska fotografier, ritningar eller originalplaner bygger noggrant dessa mycket detaljerade trämodeller helt från grunden. De är skalenligt byggda med högkvalitativt trä som: västerländsk rödceder, rosenträ och mahogny. De är 100% individuellt handbyggda med hjälp av planka-på-ram-konstruktionsmetoden vilket liknar byggandet av faktiska fartyg. Varje modell tar hundratals timmar att slutföra och måste efter det genomgå en krävande kvalitetskontroll innan de lämnar verkstaden.

Denna fredlösa piratskeppsmodell har tre däck och en rad grymma kanoner på varje sida av skrovet. Ett unikt bogspröt med ett djärvt svart tjurhuvud och tillverkade metallpaneler belagda i guldfärg. Det främre bogsprötet och två stora master ansluts säkert med hjälp av rn avancerad rigg och linor som noggrant knyts och fästs för hand. Varje mast har ett handsytt, utrullat segel gjort av fint linne. Metallankare och ett träroder är synliga på fram- och baksidan av fartyget. På däck finns stationerade kanoner i metall, autentiska handbyggda livbåtar med åror och plankor, piratstatyer i metall, trähytt, träpipor, metallratt och många andra spektakulära utsmyckningar. Det finns också ett utsökt detaljerat amiralskvarter i  aktern med vackra handgjorda metallyktor, statyer och ornament.

Denna modell levereras som standard med en bas i massivt trä och en namnskylt i mässing. Det är en perfekt present till hem- eller kontorsinredare, båtentusiaster eller passionerade samlare.

Historia

Ett av de mest populära fartygen bland pirater var Brigantine. Det hade en förmast och fram- och aktersegel fästa vid huvudmasten, vilket gjorde det möjligt att manövrera den snabbt samtidigt som den hade dubbelt så mycket lastutrymme som en slup. I genomsnitt rymde en brigantin så många som 100 pirater och hade naturligtvis en hel del kanoner.

Den stora eller klassiska eran av pirater i Karibien sträcker sig från omkring 1560 fram till mitten av 1720-talet. Den period under vilken pirater var mest framgångsrika var från 1700 till 1730-talet. Många pirater kom till Karibien efter slutet av det spanska tronföljdskriget, stannade i Karibien och blev där pirater.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *