Historiska U.S.S. Monitor järnklätt krigsskepp trämodell

Historiska U.S.S. Monitor, järnklätt krigsskepp, trämodell

Information om U.S.S. Monitor

Mått: Längd: 24,5 tum. Bredd: 7 tum. Höjd: 10,5 tum.

U.S.S. Monitor, var ett järnklätt krigsfartyg, som byggdes 1862 under det amerikanska inbördeskriget av den amerikanska flottan som ett svar på att Virginia skiljde sig från unionen. Det kämpade mot C.S.S. Virginia i slaget vid Hampton Roads. Skeppet finns tillgängligt som en fullt monterad modell redo att stolt visas upp som ett stycke historia.

Hantverkare tillverkar dessa mycket detaljerade trämodeller från grunden med hjälp av historiska fotografier, ritningar och originalplaner. De är byggda i en helt korrekt skala med högkvalitativt trä som: västerländsk rödceder, rosenträ och mahogny. De är 100% individuellt handbyggda med hjälp av planka-på-ram-konstruktionsmetoden som liknar byggandet av faktiska fartyg. Varje modell tar hundratals timmar att slutföra och måste efter det genomgå en krävande kvalitetskontroll innan de lämnar verkstaden.

U.S.S. Monitor har utsökta detaljer som inkluderar: metallkanoner, små träbåtar, skeppshus, takfönster, amerikanska flaggor, Union Jack-flagga, skorstenar och luftintag. Det finns svarta relingar runt fartyget och på tornet. Nitarna på all pansarplätering gör att båten ser riktigt cool ut. Du kan också se metallstolpar som stödjer tornets takpanel.

Skrovet är målat rödbrunt och det övre däcket är målat svart för att replikera det ursprungliga krigsskeppet. Modellen är säkrad hårt på en svart bas av massivt trä med en mässingsnamnskylt med orden ”U.S.S. Monitor.” Det är en perfekt present till hem- eller kontorsinredare, båtentusiaster eller passionerade samlare.

Historia

U.S.S. Monitor var det första järnklädda krigsfartyget som beställdes av den amerikanska flottan under det amerikanska inbördeskriget. Hon är mest känd för sitt deltagande i slaget vid Hampton Roads den 9 mars 1862, den första striden någonsin som utkämpades mellan två järnklädda skepp. U.S.S. Monitor stridade mot den järnklädda CSS Virginia (den tidigare fregatten USS Merrimack) från Confederate States Navy.

U.S.S. Monitor var innovativ i flera avseenden, inklusive det hade det första 360 graders roterande pansarvapentornet på ett operativt krigsfartyg. Skrovet låg helt under vattenytan och skyddades av ett överhängande pansardäck och pansar ”bälte”. Hennes köl lades den 25 oktober 1861 och hon sjösattes 118 dagar senare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *