USS Alabama BB-60 slagskeppsmodell

USS Alabama BB-60 slagskeppsmodell

Information om USS Alabama BB-60

Hem till en besättning på 2 500 modiga amerikaner, kulminerade denna 45 000 ton tunga krigsmaskins WWII-äventyr med BB-60 som ledde den amerikanska flottan in i Tokyobukten den 5 september 1945. Nio Battle Stars för förtjänstfull tjänst och belönades med ”Mighty A” under sin korta treårsperiod som ”Hjältinnan i Stilla havet”.

Hantverkare bygger dessa mycket detaljerade trämodeller från grunden efter historiska fotografier, ritningar och originalplaner. De är byggda i en korrekt skala med högkvalitativt trä som västerländsk rödceder, rosenträ och mahogny. De är 100% individuellt handbyggda med hjälp av planka-på-ram-konstruktionsmetoden vilket liknar byggandet av faktiska fartyg. Varje modell tar hundratals timmar att slutföra och måste efter det genomgå en krävande kvalitetskontroll innan de lämnar verkstaden.

Modellen innehåller fantastiska detaljer som inkluderar kamouflagefärg, kanoner, jetjaktplan, kran, maskingevär, livbåtar, ankare, radartorn, räcken, riggar och mycket mer. Modellen vilar på en bas av massivt trä med en mässingsnamnskylt graverad ”USS Alabama”. Det är en perfekt present till alla passionerade historieintresserade samlare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *